неделя, 22 юли 2012 г.

Изхвърляне на строителни отпадъци - София

Изхвърлянето на строителни отпадъци е неминуем ангажимент след всеки малък или голям ремонт на къщата, апартамента, офиса.

Изхвърлянето на строителни отпадъци в София е силно съсредоточено на местата, в които тече усилено строителство, а през лятото обикновено и в жилищата или офисите, които правят основни или по-големи от нормалните ремонти. Ако говорим за строеж, то по принцип по договор самия изпълнител трябва да извозва и изхвърля строителните си отпадъци. Понякога обаче той наема подизпълнител, който се грижи са тази част от изпълнението на проекта.

Ако обаче говорим за ремонт, то грижата по изхвърлянето на отпадъчния строителен материал има собственика, като разбира се той може да договори изхвърлянето на същите да се осъществи и от наетата фирма за извършване на дейностите по ремонта. Ако строителя не се наеме с изхвърлянето на отпадъците, то обикновено идват на помощ фирмите от бранша за къртене. Както предполагам знаете те са основно специализирани в три насоки - къртят, чистят и извозват.

Ако наемете изпълнител, който да ремонтира жилището ви е добре да попитате за пакетна услуга под формата на къртене и извозване на получените строителни отпадъци. Изхвърлянето на тези отпадъци в София може да бъде извършено почти от всяка по-голяма и по-опитна фирма, която притежава собствен транспорт. Възможно е и те да наемат транспортни средства за тази дейност или пък вие самите да извършите тази дейност.

Цената по изхвърлянето на строителни отпадъци може да варира изключително много в зависимост от разстоянието до депото за изхвърлянето им, количеството и вида на боклука. Независимо от цената обаче, трябва винаги този отпадък да бъде изхвърлен, тъй като замърсява околната среда, което дори може да доведе до глоба за вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар